Hey there, this is the weblog of The Ben See for more information, www.theben.nl

Sunday, April 03, 2011

trends in The Cloud

Trends in de cloud
Forrester analiste Chenxi Wang onderscheidt een drietal prominente trends in cloud computing. Maart 2011.

Bouw een eigen private cloud. Dat is een gevirtualiseerde infrastructuur met automatische distributie van werkbelasting die geheel achter de firewall van een organisatie draait. Het geeft bedrijven de meeste controle terwijl gebruikers kunnen profiteren van de schaalbaarheid en elasticiteit van een cloud.

Laat een leverancier een private cloud hosten. Dit is een specifieke infrastructuur die wordt gehost door een cloud leverancier. Het is vergelijkbaar met een private cloud in eigen beheer in die zin dat niemand anders toegang heeft tot deze infrastructuur. Maar doordat het gehost wordt, kost het significant minder administratieve en operationele rompslomp.

Bouw of host een cloud met vrienden. Dit wordt community cloud genoemd en is een interessante microtrend. Eewn community cloud is ontworpen voor verschillende bedrijven of gebruikers die veelal dezelfde eisen stellen. Het is ineteressant omdat er slechts één cloud gebouwd hoeft te worden die kan worden aangepast aan de eisen en wensen van een grote groep gebruikers met dezelfde vereisten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home