Hey there, this is the weblog of The Ben See for more information, www.theben.nl

Friday, October 03, 2014

Windows 10 is te downloaden, de preview versie

Preview-versie van Windows 10 is online.

Microsoft heeft de 'technische preview' van Windows 10 online gezet. Gebruikers die zich inschrijven voor het 'Windows Insider'-programma kunnen het installatiebestand gaan downloaden.

De definitieve versie komt pas uit in 2015. De iso-bestanden staan nu online. Er is alleen een testversie voor x86- en x64-apparaten: tablets met ARM-processors en smartphones zullen nog moeten wachten, hoewel ook die volgend jaar over zullen gaan op Windows 10.

Gebruikers hebben een Microsoft-account nodig om zich aan te melden bij het Windows Insider-programma. Dat kost geen geld. Het Redmondse softwarebedrijf raadt de preview-versie van Windows 10 alleen aan voor mensen met technische kennis. Installatie op een primaire computer is volgens Microsoft geen goed idee, omdat het nog om een testversie gaat. In Windows 10 heeft Microsoft voor desktops de live tiles verplaatst naar het startmenu, dat terugkeert nadat het in Windows 8 verdween. Ook is er ondersteuning voor meerdere desktops toegevoegd, bevat de taakbalk een knop voor wisselen tussen programma's en draaien ook applicaties uit de Windows Store voortaan in vensters met de gebruikelijke knoppen voor minimaliseren, vergroten of verkleinen en sluiten.

Het is niet voor het eerst dat Microsoft ver voor de release van een nieuwe versie van Windows een preview-versie online zet. Bij onder meer Windows 8 en 7 gebeurde dat ook al.

Windows 10 komt in 2015 uit, zo zei Microsoft, maar het bedrijf heeft nog geen exacte datum gegeven

Ik wens een ieder veel installer en klikplezier. Windows 10 is nu ook te installeren als VM in VirtualBox.

De locatie van de ISO files is:   http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview-iso

0 Comments:

Post a Comment

<< Home